Een ogenblik geduld a.u.b.

Symposium Gezondheid en armoede: hoe maak je armoede bespreekbaar?

door Miron Vierhout
Op woensdag 4 december 2019 organiseren GGD IJsselland, Proscoop en Zwolle Gezonde Stad een symposium over gezondheid, armoede én het bespreekbaar maken ervan.

Armoede is een thema waarop vaak nog een taboe rust en dat maakt het lastig bespreekbaar. In 2018 werd in Zwolle het symposium GeZonder Geld(t)! georganiseerd. Dit symposium was vooral gericht op kennisoverdracht, het vergroten van bewustwording en op het signalering van armoede.
 

Praktische tips
Het symposium op 4 december staat in het teken van gespreksvoering. Hoe maakt u een mogelijk financieel ongezonde situatie bespreekbaar? Het programma start met een interactieve lezing door acteurs en coaches van Wilde Kastanje. In workshops leren de deelnemers vervolgens hoe de opgedane kennis in de praktijk kan worden toegepast.
 

Voor wie? 
Het symposium is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij mensen, van wie je weet of het vermoeden hebt dat er sprake is van armoede: zorgverleners (uit ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, psychologische en paramedische zorg), bestuurders en beleidsambtenaren van gemeenten en professionals in het onderwijs en sociaal domein.
 

Het symposium vindt plaats op 4 december bij Landstede, locatie Gezond en Wel, Dokterspad 2. De bijeenkomst start om 17.00 uur.  
 

Klik hier voor het volledige programma en om u aan te melden voor het symposium.