Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • GGD IJsselland gaat voor rookvrije gebouwen én terreinen 
  / Karla Kuiperij
  We hebben aandacht voor de rookvrije generatie. Daarom zijn de gebouwen waarin we werken rookvrij. De terreinen waar onze kantoorpanden en consultatiebureaus op staan, zijn niet allemaal rookvrij. In de besprekingen met terreineigenaren en verhuurders geven we aan dat dit een belangrijk thema is voor ons en voor alle mensen die het terrein bezoeken. De GGD start daarom een project om de terreinen ook rookvrij te krijgen.
 • Regiobeeld geeft inzicht in kansrijke thema’s voor regio Zwolle
  / Miron Vierhout

  In opdracht van de Regionale Zorg Alliantie (RZA) Zwolle heeft Proscoop een regiobeeld ontwikkeld voor regio Zwolle en omgeving. Hiervoor is veel gebruik gemaakt van de data uit de IJssellandscan. Het regiobeeld geeft een integraal inzicht in de (positieve) gezondheid van inwoners en heeft als doel inzicht te krijgen in kansrijke strategische thema’s in regio Zwolle. Hierdoor kunnen gerichte interventies, programmalijnen en/of projecten worden gestart.

 • Onderzoek GGD IJsselland naar het gedrag bij de bestrijding van het coronavirus
  / Karla Kuiperij
  We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. Veel maatregelen zijn inmiddels versoepeld, maar ook zien we het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus weer oplopen. De overheid roept ons via een reeks van maatregelen op om ons aan de maatregelen te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het vragenlijstonderzoek dat GGD IJsselland, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Overige thema's