Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Gezondheidsbeleving van jongeren uitgebreid onderzocht
  / Karla Kuiperij
  Met veruit de meeste jongeren in de regio IJsselland gaat het goed: ze voelen zich gezond en gelukkig. Echter, ongeveer een tiende van de jongeren heeft een verhoogd risico op psychosociale problemen. Dit blijkt uit de vierjaarlijkse gezondheidsmonitor Jeugd van GGD IJsselland.
 • Start Regionale Kenniswerkplaats Jeugd IJsselland
  / Karla Kuiperij
  Afgelopen week was de startbijeenkomst van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd (RKJ) IJsselland. In samenwerking met de 11 gemeenten van regio IJsselland werken jongeren, ouders en professionals uit de jeugdgezondheidszorg, het onderwijs en de jeugdhulp samen aan hetzelfde doel. Het thema van RKJ IJsselland is: Samen normaliseren. 
 • Wat vinden inwoners IJsselland van coronamaatregelen?
  / Karla Kuiperij
  Om het coronavirus terug te dringen moesten we ons al aan diverse maatregelen houden. Vanaf vandaag worden nieuwe maatregelen, bovenop de basisregels, van kracht. Hoe ervaren inwoners van regio IJsselland de maatregelen? Dat onderzocht GGD IJsselland afgelopen zomer, in samenwerking met andere GGD’en en het RIVM. Opvallend is dat het overgrote deel van de inwoners achter de regels staan, bijvoorbeeld om 1,5 meter afstand te houden van anderen (84%) en maximaal zes gasten te ontvangen (74%). Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur mogen dit er maximaal drie zijn.

Overige thema's